
13 / 06 / 2019
ერთ-ერთი ყველაზე უხვმოსავლიანი ქართული ჯიშია და ერთ ჰექტარზე, საშუალოდ 100 ცენტნერზე მეტი იკრიფება. ყურძენი სქელკანიანია, ხორციანი და ნაკლებწვნიანი. მწიფდება შუა ოქტომბერში. შაქრიანობა 18-19 %, მჟავიანობა 5-6 %-მდე. გორულა არის ტრანსპორტაბელური, მაღალხარისხოვანი სუფრის ჯიში, გავრცელებულია მცხეთის, ახალგორის, კასპის, გორის რაიონებში და თბილისის გარეუბანში.
-
#გააგრძელეტრადიცია და ჩაერთე ფოტო-კონკურსში 13.05.2019 1791 ნახვა
-
გოგრას თესლის დალბობის წესი და მნიშვნელობა 18.01.2019 2358 ნახვა
-
ვაზის ჯიშები - რქაწითელი 17.01.2019 2310 ნახვა