
18 / 01 / 2019
ნაყოფის აღწერა – ნაყოფი მსხვილია, მომრგვალო ფორმის. ყუნწი გრძელია. ნაყოფის კანი თხელი და მუქი წითელია. რბილობი ნაზი, ძალზე წვნიანი, გემო მომჟავო-მოტკბოა. კურკა საშუალო ზომის.
მსხმოიარობაში შესვლა – მსხმოიარობაში შედის მე-4-5 წელს. შუა ქართლის პირობებში ყვავილობს 27 აპრიილიდან 6 მაისამდე.
სიმწიფის პერიოდი ყვავილობის შემდეგ – მწიფდება ივლისის პირველ ნახევარში. ნაყოფის მომწიფება ერთდროულია.
დამატებითი ინფორმაცია – მწიფე ნაყოფი არ ცვივა ადვილად. მნიშვნელოვნად ზიანდება ალუბლის ბუზით. გარემო პირობებს კარგად ეგუება.
-
ატმის ჯიშები - კორონეტი 15.01.2019 2237 ნახვა
-
რეჰანის სასარგებლო თვისებები 07.05.2019 7291 ნახვა
-
ატამი - ბოტანიკური და აგრობიოლოგიური დახასიათება 11.01.2019 2807 ნახვა