
18 / 01 / 2019
ნაყოფის აღწერა – ნაყოფი მსხვილია, მოგრძო კონუსისებრი ფორმის, გარეგნობით ბალს წააგავს გემოთი ალუბალს. ყუნწი გრძლია და წვრილი. კანი თხელია, ნაზი და ბრწყინავი ზედაპირით. ნაყოფი მუქი წითელია, რბილობი კი ვარდისფერ-მოყვითალო. მოტკბო-მომჟავო გემოსია, არომატული.
მსხმოიარობაში შესვლა – საჭიროებს ჯვარედინ დამტვერვას. ქართლის პირობებში ყვავილობს 18-დან 29 აპრილამდე.
სიმწიფის პერიოდი ყვავილობის შემდეგ – მწიფდება ივნისის შუა რიცხვებში, ნაკლებად იტანს ტრანსპორტირებას.
დამატებითი ინფორმაცია – მოიხმარება სასუფრედ, გადასამუშავებლად გამოუსადეგარია.
-
ფრინველის ტულარემია - სიმპტომები და მკურნალობა 17.01.2019 2658 ნახვა
-
პომიდორის წამლობების ტაბულა 18.09.2019 3205 ნახვა
-
ხახვი - მოვლა-მოყვანის აგროწესები 02.03.2019 5384 ნახვა