
15 / 01 / 2019
ენძელასაგან მოშხამულ-მისატყუებელ მასალებს ამზადებენ აბების ან პასტის სახით. პირველ შემთხვევაში 100 გრ. მოხარშულ ხორცს უმატებენ 10 გრ. წვრილად დაფქულ ენძელას ფხვნილს, აურევენ ერთმანეთში და ამრგვალებენ წვრილი აბების სახით.
პასტის დასამზადებლად კი თანაბარი რაოდენობით (წონით) იღებენ საქონელის ცხიმსა და ენძელას ფხვნილს, კარგად შეზელენ ერთმანეთში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ასეთი წესით დამზადებულ 50 გ პასტას უმატებენ 1 ლიტრ ცხელ წყალს. მიღებული ნარევით ასველებენ 1კგ. დაჭრილ პურს და იყენებენ თაგვისებრი მღრღნელების წინააღმდეგ.
-
ლობიო – ბოტანიკური და აგრობიოლოგიური დახასიათება 15.01.2019 3355 ნახვა
-
კოკრიჭამია ცხვირგრძელა - აღწერილობა და ბრძოლის ღონისძიებები 18.01.2019 2415 ნახვა
-
მარწყვის ხე (ხემარწყვა) - დახასიათება და მოვლა-გამრავლების წესები 29.03.2019 32518 ნახვა